Egy kutatócsoport bukkant rá a különös állatokra az Amazonas mentén. Eredetileg a fehér majmokat keresték a dzsungelben, de nem jártak sikerrel. A visszafele vezető úton figyelt fel a csoport egyik tagja Günter, a kelleténél nagyobb herezacskóval megáldott állatra.

-           - Először nem tudtam hova tenni ezt a majomfajt, de mikor megláttam, hogy egyel több testist hordoz a herezacskójában (scrotum), akkor már tudtam, hogy új fajról van szó. – nyilatkozta Günter.

A csoport ezután heteken át tanulmányozta a furcsa populációt.

-           - Először nem értettük, hogy egy élőlénynek miért is lenne szüksége 3 herére. A választ a második hétben kaptuk meg, amikor is az egyik hím egy tojást rakott le. Szerencsére sikerült egy példányt részletesebben megvizsgálnunk, mely eredményeként arra jutottunk, hogy ennél a különös majom fajnál nem a nőstény, hanem a hím hordja ki az utódokat, mégpedig tojás formájában. A harmadik here a tojásképzéshez szükséges, így lényegében, az egy tojásképzésre módosult here. A kinyomott tojást végül a nőstény költi ki. Ez az egész folyamat teljesen egyedülálló az egész állatvilágban. – mondta a csoport egyik tagja.

A találat majomfaj a pókmajomhoz hasonlít a leginkább, de annál egy kicsivel nagyobb. A tudósok, azóta is tanulmányozzák ezt a furcsa állat csoportot. Megfigyelték, hogy a hímek előszeretettel pottyantanak egymásra pusztán tréfából.

- Még sok időnek kell eltelnie addig, amíg mindent megtudunk a 3 testisű majomról. De remélem, hogy addig is még több érdekes, új dolgot fog mutatni nekünk ez a faj. – nyilatkozta a kutatócsoport vezetője, Frederich.

Szöveg: Balu

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandeklo.blog.hu/api/trackback/id/tr112943985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása