Jetiii 2011.09.14. 12:03

Rövidhír

Albán tudósok hosszas kutatás után rájöttek a struccok azon furcsa szokásának miértjére, hogy miért szeretik a fejüket a földbe dugni. Az eredmény megdöbbentette a mai tudományos világot. A struccok fejük homokba dugása után nyakukat akár 7000 km hosszúra is meg tudják nyújtani, így könnyen átlátnak akár Kínába is. A fejük benyálazásával, olyan fedőréteggel vonják be azt, ami ellenáll a Föld magjának hihetetlen magas hőmérsékletének is.

Továbbá a nemrég Új-Zélandon észlelt karmos karány nevű növény se növény igazából, hanem a kíváncsi struccok csőrének a vége. A kutatók szerint a struccok az állatvilág legkíváncsibb állatai és mivel nincs pénzük repülőjegyre, hogy utazhassanak és a vámon se engednék őket át, így ezt a különleges technikát fejlesztették ki arra, hogy világot lássanak.

Szöveg: Balu

A bejegyzés trackback címe:

https://ajandeklo.blog.hu/api/trackback/id/tr743226563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása